MESSUTERVEISIÄ

Viikonloppuna tosiaan tuli piipahdettua Turun Rakentaminen- ja sisustaminen- messuilla. Olen aiemminkin näillä kyseisillä messuilla käynyt ja pettymys on ollut vähäinen sisustustarjonta. Jos rakentaisin taloa tai tekisin remonttia, messut tarjoavat varmasti paljonkin hyödyllistä ja tärkeää tietoa. Itse hain messuilta kuitenkin enemmän sisustukseen ideoita ja olisin mielelläni hyödyntänyt esimerkiksi hyviä messutarjouksia, jos siellä olisi näytteilleasettajilla ollut myynnissä pienempää sisustustavaraa. Ymmärrän toki sen, että tänä päivänä messujen suosio on laskenut ja messuilta saatu hyöty on yrittäjille vähäinen. Tämä on toisaalta harmi, koska vastaavanlaiset tapahtumat kokoavat kuitenkin samanhenkisiä ihmisiä yhteen ja mahdollisuudet tapahtuman järjestämiseen olisivat rajattomat. 

Messuilla luennoi Teuvo Loman omasta sisustustyylistään ja vinkeistä kodin värimaailmaan. Mielenkiintoista oli kuunnella Teuvoa ihan livenä. Esitteitä ja kuvastoja keräsin kiitettävästi, sillä niitä on ihana selailla ja haaveilla isoistakin muutoksista omaan kotiin. 


Jos minun pitäisi mainita muutama eniten mieleen jäänyt juttu messuilta, niin yksi olisi näytteilleasettaja Mattoliike Sepri Oy, jonka esittelytilassa oli esillä Beni Ouarain -mattoja. He esittelivät myös Pandomo -betonilattiaa. Tällä materiaalilla saa ihanan saumatonta jälkeä ja tämä voidaan asentaa myös vanhan laattalattian päälle. Tämänkaltainen materiaali on jäänyt mieleeni siitä asti, kun yksi lempiblogeistani Valkoinen Harmaja esitteli vastaavaa materiaalia saunatupansa lattian laitossa. Koska en ole saanut lompsittua rautakauppaan asiasta kysymään lisää, niin nyt se onnistui messuilla. Itse olen materiaalin käyttöä miettinyt akselille eteinen-kodinhoitohuone. Pandomon materiaali oli ehkä hivenen enemmän kivisen näköistä eli pinta oli rouheampaa, kuin mikrosementin. Ja uusi tieto oli myöskin se, että sähköinen lattialämmitys saattaa talviaikaan aiheuttaa halkeamia materiaaliin. 


Toinen mieleenpainuva anti messuilta oli kauniit kiukaat, joista haaveisiini jäi Mondexin Total Rock- kiuas. Todella vaikuttavan näköinen kiuas messuille rakennetuissa saunoissa. 

Itse nautin aina messuista ja niiden tunnelmasta, ja näytteilleasettajilta kerätyistä karkeista. Nämä kantavat pitkälle viikkoon!

Kommentit

 1. Tuollaiset messut on kyllä mukavia! Ja onpas muuten upea tuo kiuas, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla voisin kierrellä vaikka kuinka, ihan vain tunnelmankin vuoksi. Mukavaa kun käy kuhina ja ihmiset ovat innostuneita :) Vaihtaisin meidän kiukaan tuohon ihan silmänräpäyksessä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiuas oli upea ja vielä vaikuttavampi , kun sen näki saunaan laitettuna eli oikeassa ympäristössään. Ihanaa kun siinä ei ole mitään metallia näkyvillä tms., pelkkää rehellistä kiuaskiveä :)

   Poista

Lähetä kommentti