YRTTIÄ PUKKAA

Taitava isäni teki minulle taannoin kauniin yrttihyllyn ja nyt vasta tämän pitkän vapaan ansiosta ehdin tarttumaan sutiin ja maalaamaan hyllyn valmiiksi. 

Olen jo pitkään haaveillut oman maan yrteistä ja nyt se vihdoin on totta, toki pianhan se nähdään miten pitkäikäisiä näistä kasvaa :) Hyllyn runko maalattiin valkoisella ja yrttilaatikot mustalla. Laatikot vuorasin jätesäkillä, jotta kosteus ei suoraan rasita laatikkoa. Pohjalle laitoin ruukkusoraa runsaasti ja joukkoon isompia kiviä tekemään pohjasta irtonaisen ja vettä suodattavan. 

Joku ammatti-ihminen varmastikin pyörittelee silmiään nähdessään nämä viritelmäni, mutta puutarhahommissa hauskaa onkin se, että näkee miten itse onnistuu uusissa kokeiluissaan. Yrityksen kautta voittoon (tai epäonnistumiseen), vai miten se nyt meni... Valitsin yrttitarhaani ylimmälle hyllylle lempiyrttimme eli basilikan ja timjamin. 

Keskihyllyllä kasvavat villisuolaheinä ja ruohosipuli. Alimmalle hyllylle laitoin tillin ja lehtisalaatin siemeniä, katsotaan ilmaantuuko niistä mitään mullan tälle puolelle. 

Yrteistä kantautui huumaava tuoksu ja hylly toi ihanaa väriä ja elämää pergolaan. 

Pitää heti huomenna muistaa napsaista ruoanlaittoon muutama yrtti omasta viljelystä! Nautinnollista huomista sunnuntaita kaikille!

Kommentit

  1. Aivan ihana!! Nappaan sulta kyltä ideoita. Tuo ritilä mistä roikkuu pilttipurkkeja on ihana. Samoin nuo roikkuvat peltiämpärit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Ole hyvä vaan, ideoita saa napata ;) Peltiämpäriamppelit ovat Ikeasta ja tuo kynttiläritilä on iltaisin hämärässä tosi kiva, olen hyödyntänyt siihen kaikki suolakurkkupurkit ym. lasipurkit, mitä tyhjenee. Vieläkin tarvitsen siihen muutaman :)

      Poista
  2. Kylläpä tuosta tuli ihana, juuri vasta löysin tänne blogiisi, mutta jään kyllä seurailemaan :)

    VastaaPoista
  3. Vau on kyllä vaan hieno!!!!! Upea idea ja mahtava toteutus! Ihana muutos suihkulähteelläkin! Teillä on kyllä upea piha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Laura! Nyt on ollut ihana puuhailla pihalla ja sinne keksisi vaikka mitä :)

      Poista
  4. Vauuudevau nyt pn kyllä taitava isä ollut liikenteessä, voisin tilata samanlaisen;) Vaan olise minunkin isä ihana kun syntymäpäivälahjaksi toi yrttimajoja Ikeasta:) sieviä nekin, mutta kyllä sinulla on upeat puitteet yrteille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isät on aika ihania! ;) Ne Ikean yrttimajat on niin kivoja, oot onnentyttö!

      Poista
  5. Ja niin, läysin tänään blogiisi! On kyllä kiva! Seurailemaan jään kyllä! :)

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtava yrttihylly! Kaunis! Ihana, kun voi ottaa ruuanlaittoon omia kasvatuksia:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! Kyllä ovat maistuneet basilika ja timjami erityisen hyviltä, kun ovat omasta "maasta" :)

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana yrttihylly!! Ja kaikkia lempiyrttejäni.. :) Oli mukava treffata siellä blogitapaamisessa, toivottavasti näemme ensi treffeilläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli todella ihana tapaaminen kaiken kaikkiaan ja toivon todella, että nähdään taas pian! :)

      Poista

Lähetä kommentti