KYLVÖPUUHAA

Pääsiäisen aikaan laitoin ensimmäisen kerran itse siemenestä alkaen kasvamaan erilaisia köynnöskasveja. Ajatuksena pergolan uudistaminen ja pihasisustaminen. Olen aiemminkin puinut pergolan tyhjyyttä ja käyttämättömyyttä sen suojattomuuden takia. 

Aikaisempina vuosina olen kasvattanut ruusupapua vastakkaiselle seinälle näkösuojan saamiseksi. Se on helppo ja nopeakasvuinen kasvi. Sitä ei tarvitse idättää, vaan puskee todella nopeasti mullasta itsensä ylös eli helppo minunkaltaiselleni tuurihortonomille ;D 

Nyt kasvilaatikot hyppäsivät tälle toiselle seinustalle (toiselle seinälle on muita suunnitelmia). Ajatuksena ja haaveena tässä on saada aikaan viherseinä eri köynnöksistä ja täten saada nauttia erivärisistä kukinnoista. 

Olen muutoin yleensä melko yksiväristen ja valkoisten kesäkukkien ystävä, mutta tänä kesänä inspiraationa on värit ja niillä leikittely. 

Kanarianköynnös ja krassi on idätetty sisällä ja nyt vasta istutettu ulos yöpakkasten loitottua. Ruusupapu menee mullan alle huomenna ja viimeinen köynnös tulee myös idättää sisällä. Multa loppui kesken, joten viikon tehtävänä on metsästää lisää multasäkkejä. Puutarhaterveisiä siis täältä ja pitäkää peukkuja, että visioni onnistuu! :) 

Kommentit

  1. Tulee varmasti ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin! :) Haaveena on, että saan nauttia väriloistosta tänä kesänä!

      Poista

Lähetä kommentti