SUIHKULÄHTEELLÄ

Pihamme on jaettu ns. yläpihaan ja alapihaan. Talomme on siis loivassa rinteessä, olematta rinnetalo. Yläpihaan tulee panostaneeksi enemmän, koska siinä aikaakin vietetään. Alapiha oikeastaan on vain nurmikkoa talon edessä, puilla höystettynä. Yläpihalla oli jo muuttaessamme suihkulähde, jossa oli kivikehys ja sen sisällä musta muovinen suihkulähdeallas. Sitä ei ilmeisesti oltu ikinä käytetty tai siltä se vaikutti. Aiempina vuosina isäni valoi meille vanhojen kehysten sisään pyöreän betonialtaan ja altaan ja kehysten väliin laitoimme multaa ja soraa. Altaalle sijoitimme jalustan päälle massiivisen kivisuihkulähteen. Kivessä on kolme tasoa, joiden päällä on reikä ja sitä kautta vesi suihkuaa ulos.

Jo viime kesänä haikailin muutosta ja nyt sen vasta toteutin. Olen kaivannut lähteelle vehreyttä ja viimeistelyä. Ajatuksen on hyvä antaa muhia rauhassa ;D Ympärillä olevaa multaa kaivettiin pois, jotta alle saatiin aseteltua katekangas estämään rikkaruohoja.

Tämän päälle sekoitin soran ja mullan sekoitusta. Kivikkokasvit ovat minulle uusi tuttavuus omassa pihassa ja onkin jännää nähdä, miten viihtyvät. Mullan sekaan suositeltiin laittamaan hiekkaa, mutta käytin soraa, koska sitä löytyi valmiina.

Suihkulähde roiskii hieman ympärilleen, mutta asettelin sen välittömään läheisyyteen isompaa kiveä, joka estää kasveihin kohdistuvat suuremmat roiskeet (myyjä kertoi, että kivikkokasvi ei siedä jatkuvaa roisketta). Tuota samaa isompaa lohkaretta löytyy kivijalkamme ympäriltä, joten sen avulla lähde toistaa samaa tunnelmaa.

Suurin pohdintani liittyi siihen, että haluanko lopputuloksesta rajatun ja tarkan, vai luonnonmukaisen ja rönsyilevän. Inspiraationi johdatti minut selvästi enemmän tarkan rajattuun lopputulokseen mustavalkoisine koristekivineen ja välitiilineen.

Pidän silti huolitellusta vaikutelmasta ja hassua, mutta minulle tulee jotenkin pieni aasialaisvaikutelmakin tästä mieleen :) Kivipaasin alla oleva jalusta maalataan jossain vaiheessa, sillä sen ympärillä ollut kivirappaus on tippunut melkein kokonaan pois. Myöskin vanhat valaisimet, jotka heijastivat korostaen kohti kiveä olivat osittain pimenneet. Eli uusien kohdistusvalojen metsästys on meneillään. Ehkä siirryn kohta täältä puutarhahommista touhuilemaan sisällekin! Ihanaa alkavaa viikkoa! :)  

Kommentit

  1. Aivan ihana muutos!!! Vau!!! ♥ Ja olisi kyllä ihana tuollainen vesikoristus pihassa! :) Ihanaa uutta viikkoa! ♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! <3 Nyt on ollut ihana nauttia veden solinasta, kun sitä on kaunis katsoakin ;) Ihanaa viikkoa sinullekin! <3

      Poista

Lähetä kommentti