KODINHOITOHUONEEN PIRISTYS

Kodinhoitohuoneemme on aina jakanut tunteeni. Olen todella onnellinen, että meillä on kodinhoitotila. Asuimme ennen tätä taloa useamman vuoden asunnossa, jossa varsinaista kodinhoitohuonetta ei ollut. Osaan siis todella arvostaa tätä tilaa. Mutta siihen miltä se näyttää ja tiettyihin toiminnallisiin ratkaisuihin en ole ollenkaan tyytyväinen. 

Kodinhoitohuone sijaitsee kätevästi eteisen vieressä ja ulkoa on siihen oma sisäänkäyntinsä. Aksun kanssa paljon kuljemme siitä lenkille ja tässä kodinhoitohuoneessa Aksu viettää päivänsä, kun me olemme töissä.  Ja vielä hyvänä seikkana mainittakoon, että säilytystilaa on vaikka muille jakaa. Toki minä ne kaapit täytettyä saan, mutta eri asia on se onko niissä mitään järkevää.


Jos nyt saa vähän valittaa, niin en pidä ollenkaan tilassa olevista työtasoista. Tuntuu myös, että kaikki materiaalit on haalittu tilaan sieltä sun täältä. Lattialaatta on mielestäni tylsä, enkä välitä sen vaaleansinisestä vivahteesta. Kaapistot ovat enemmänkin kermanvaaleat, kuin valkoiset. Ja jos saisin ihan alusta tämän tilan suunnitella omaan käyttööni sopivaksi, niin sijoittaisin toimintoja eri paikkoihin. Tästä viha-rakkaus-suhteesta johtuen olen jättänyt huoneen hyvin pelkistetyksi, eikä sisustaminen ole tänne juurikaan yltänyt.

Jotta saisin vähän enemmän pontta kotitöihin ja tilassa olisi miellyttävä viikata niitä pyykkejäkin, päätin aloittaa pienen ehostuksen. Lähtökohta on pieni budjetti ja paljon ideoita. Kuulostaa hyvältä, eikös :D
Aloitin seinästä, joka paistatteli tyhjyyttään, kun huoneeseen astutaan. Ihastuin päätäpahkaa Tikkurilan maalin sävyyn TVT K499, Graniitti. Aiemmin valkoisella maalattu seinäpinta puhdistettiin huolella maalipesulla ja kaksi kerrosta Graniittia pintaan riitti luomaan tasaisen pinnan. Granit-sisustusliike avasi huhtikuussa myymälän Turkuun ja avajaisissa ihastuin tähän seinälle kiinnitettyyn ritilähyllyyn. Nyt voin jatkossa tehdä siihen vaihtuvia asetelmia kuvista, korteista ja uskon tuovani siihen myös kalenterin. Nyt siihen kiinnitetty "Laundry Day"-kyltti on ensimmäinen asia, jonka olen ostanut tähän taloon. Se ehkä kuvastaa sitä, miten iloinen olin silloin odottaessani elämää kodinhoitohuoneen kanssa. Kyltistä en siis luovu, sillä on tunnearvoa. Olin itse ihan tyytyväinen tähän pikkuruiseenkin muutokseen, olen sentään hymyillyt jo matkallani pyykkäyshommiin.

Tämän kulmankin takana on tapahtunut muutosta. Esittelen sen hieman myöhemmin. Nyt hyvää yötä ja mukavaa huomista tiistaita!

Kommentit

 1. Pienillä jutuilla tekee isoja muutoksia! Tosi kaunis tuo seinän väri ja hieno tuo ritilä. Ritilää tiirailinkin jo jostain toisesta kuvastasi. Sopii tuohon kohtaan ihan loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! <3 Ihastuin itsekin ritilään heti sen nähtyäni. Olen vastaavia ihaillut muissa blogeissa ja nyt voin itsekin hyödyntää sitä kaikenlaiseen ripustamiseen :)

   Poista
 2. Kaunis tuo seinän uusi väri! Ja tuo ritilä on tosi kiva. Harmi, kun ei oikein käy meillä mihinkään. Kivankokoinen ja valoisa on kodinhoitohuoneenne. Kyllä tuonne hymyillen menee.
  Vinkkaan tässä samantien, että olen uusi åblogilainen ja jään seuraamaan valoisaa blogiasi. Aurinkoista keskiviikkoa t. Tuula

  VastaaPoista

Lähetä kommentti