KAIKKI ILOKSI MUUTTUU

Viime vuoden joulukuisena maanantaiaamuna 9.12. herätyskellomme soi normaaliin tapaan aamukuudelta. Makuuhuoneen ovi oli kiinni, jotta koirakultamme ei lähde yöllisille seikkailuilleen. Kiskottelin nivelet vetreäksi ja nousin ylös. Avasin makuuhuoneen oven ja järkytys ja pelästys oli suuri. Asunto oli täynnä savua! 

Järkytyksen ja hämmästyksen vallassa mieheni komensi meidät Aksun kanssa ulos ja hän itse alkoi etsiä vimmatusti syytä savuun. Kolmannen kierroksen jälkeen ja mitään löytämättä soitimme palokunnalle. Eikä aikaakaan, kun palomiehiä juoksi ympäri pihaa ja taloa noin parisenkymmentä! Ei savua ilman tulta ja niin löytyi palo takan ja seinän välissä. Moottorisaha lauloi ja seinässä oli aukko, aina näihin päiviin asti. Savu on haissut ja tekstiilit ovat saaneet palopesun, seinät kattoa myöden puhdistuksen. 

Nyt seitsemän kuukauden jälkeen on selvinnyt, että palon aiheuttivat haljenneet takkaelementit ja takan valmistajan virheellinen takan teko-ohje. Se miksi elementit ovat haljenneet sisäosissa on edelleen mysteeri. Olemme saaneet selvittää kuin salapoliisit ikään ensinnäkin sitä, miten takka on tehty ja mitä on tapahtunut, kuka on sanonut ja tehnyt mitäkin. Takkaa ja seinää on saapunut tutkimaan toistakymmentä henkilöä eri puolilta Suomea, joilla kaikilla on ollut eri ajatus palon syystä ja korjausehdotuksista. Tarina on siis pitkä. Syy miksi tämä ansaitsi oman kohtansa blogissa on se, että vihdoin korjaus on alkanut ja talomme ulkoseinää koristanut tuulensuojalevy ja hiili- sekä tiilipalaset, sekä vienoinen savunhaju seinänraosta ovat historiaa. Tarina on saanut onnellisen lopun! 

Ja koska hyvä mieli on tarkoitettu jaettavaksi, niin haluan käynnistää ihan oman kotikutoisen ensimmäisen arvonnan blogissa. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvon jotain itse tehtyä. Mainitse kommentissasi haluatko arpavoittosi olevan paperista, puista vai kankaista.  Anonyymit jättäköön yhteystietonsa :) 

Mikäli olet tykännyt Kukkurakodista myös Facebookissa, niin ilmoita se kommentissasi ja ansaitset kaksi arpaa. Arvontaan voit osallistua vielä torstaina 17.7. Perjantaina 18.7. arvon onnellisen voittajan kesäloman alkamisen kunniaksi. 

Onnea arvontaan ja minä alan täällä suunnittelemaan mitä nuo palkinnot sitten ovatkaan! Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

 1. Hui, ihan selkäpiitä karmii tuo pelottava tulipalonalku! Onneksi tarinalla on onnellinen loppu. Tästä postauksesta oppineena tilaan heti tänään nuohoojan mökille. Olemme asuneet täällä jo kolme vuotta, mutta kertaakaan ei ole piippua nuohottu.
  Vaikka puulämmitteinen sauna lämpiää miltei joka päivä ja takka syksystä kevääseen.
  Innolla arvonnassa mukana, jos voittaisin, haluaisin, että teet minulle jotain kankaasta :-)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä pelottava kokemus, mutta kaiken tämän ajan jälkeen voimme saada tämän jotenkin päätökseen kun tuo korjaus on aloitettu. Nuohous kannattaa kyllä tehdä säännöllisesti! :) Arpa otettu vastaan!

   Poista
 2. Onneksi teille ei käynyt kuinkaan ja onnellinen loppu on koittanut.
  Jännittävä arvonta, kankaisella arvalla mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Laura! Onni onnettomuudessa :) Arpasi on otettu vastaan ja nyt jännätään! ;)

   Poista
 3. Hui kauhistus, onneksi huomasitte palon ajoissa. Ja hienoa, että tarinalla on tosiaan onnellonen loppu. Kahdella arvalla mukana. En osaa valita materiaalia, jos voitto osuu kohdalle, saat valita materiaalin itse :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kivaa, saan valita materiaalin! Kivaa! :) Puinen ja paperinen arpavoitto on jo mietittynä, kankainen vielä harkinnassa.

   Poista
 4. Huh - tuossa olisi voinut käydä paljon pahemmin - teillä oli kyllä suojelusenkeleitä valvomassa vierellä!
  Ja kahdella arvalla olen mukana - ja kankainen voitto olisi mieleeni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkeleitä oli taatusti matkassa <3 Kankaiset arvat mukana arvonnassa! :)

   Poista
 5. Mitä onnea onnettomuudessa! Onneksi kaikki päättyi hyvin <3 Mukana arvonnassa yhdellä arvalla ja mikäli onni osuu kohdalle, saat valita materiaalin itse, sillä yllätykset ovat parhaita :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea oli tosiaan mukana ja tämä on vain ikävä muisto. Yllätysarpa otettu ilolla vastaan! :)

   Poista
 6. Yhdellä arvalla salaperäiseen arvontaan mukaan. Hmmm...kankainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaperäinen arvonta kiittää ja kuittaa arvan! Kiva että olet mukana! :)

   Poista
 7. Oho! Aikamoinen juttu! On varmaan ihan hirveä tunne herätä savuun, ja ihan epätodellista, ettei palon syytä löydy! Varmasti pelotti koko tilanne, mitä ehtii tapahtua ennen kuin palokunta saapuu.. Hyvä, että asiat saavat onnellisen lopun, mutta olette varmasti joutuneet käymään paljon myllerrystä asian kanssa.. Onneksi olitte kotona!

  Kivan arvonnan kehitit, haluaisin ehkä jotain paperista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri sanoistasi! Onnellinen loppu on tärkein, vaikeudet on tarkoitettu voitettaviksi :) Olet mukana paperisella arvalla, kiva juttu!

   Poista
 8. Hui kauhistus! Onneksi teille ei silloin käynyt mitään! Ja hienoa, että nyt asiat alkavat olemaan kunnossa savun ym. suhteen♥

  Niin, ja kahdella arvalla mukaan hienoon arvontaan! Jännää! Puinen juttu olisi minun valintani, jos onni potkaisee:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! <3 Kaikki hyvin ja kunnossa nyt. Savun hajua tulee vielä hieman, kun menee lähelle takkaa. Sisällä tullaan kyllä myös maalaamaan seiniä, sillä moottorisaha tuli sisälle asti ja seinissä on kolhuja kun palomiehet irrottivat ikkunoita ym. Nyt ollaan kuitenkin jo korjausvaiheessa, vihdoin :) Kaksi puista arpaa vastaanotettu!

   Poista
 9. Huh, kun ei sen pahemmin käynyt ja vihdoin koko ruljanssi on ohi!
  Yhdellä arvalla osallistun ja puinen olisi valintani :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tosiaan, että tämä on kohta ohi! Nyt ollaan jo hyvällä mallilla :) Puinen arpa mukana ja vastaanotettu ilolla!

   Poista
 10. Ohhoh... onneksi heräsitte ja tulen lähde selvisi noin nopeaa. Kauhea edes ajatella, mitä kaikkea olisi voinut sattua!!! Onnea oli siis mukana. Onneksi nyt alkaa koti näyttämään taas kodilta ja varmaan myös tuntumaan siltä.

  Mukana kahdella arvalla ja puinen on minun valinta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli onnea ja kaikella on jokin tarkoitus, tai niin haluan uskoa. Koti alkaa onneksi nyt järjestäytyä taas :) Kaksi puista arpaa kuitattu mukaan jännäämään! Kiva kun olet mukana <3

   Poista
 11. Hui kamala =( Teillä on ollut onnea matkassa että satuitte heräämään ns. viimehetkellä!
  Toivotan tsemppiä tuhojen korjaamiseen. <3
  Yhdellä mukana =)
  heli@lailanet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin miettimään kankaisen ja puisen vaihtoehdon välillä ja en sitten kirjoittanut valintaani....=D Eli puisen otan =)

   Poista
  2. Kiitos HeliAO! Puinen arpasi on mukana! Huomenna jännätään kuka voittaa! :)

   Poista
 12. Gitte W7/16/2014

  Loppu hyvin, kaikki hyvin :) Sankarimies laittoi vaimon ja koiran turvaan kaikkein ensimmäiseksi :) Kaksi arpaa, koska tyksin myös facen puolella. Niin ja jos onni potkii, niin jotain kankaista tekisi mieleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sankarimies tosiaan toimi yllättävän nopeasti siinä shokissaan! Kankaista laitetaan tulemaan, jos onni osuu kohdalle! :) Kiva kun olet mukana arvonnassa!

   Poista

Lähetä kommentti