SUNNUNTAIPUUHIA

Eilen sunnuntaina oli vihdoin aikaa touhuta kotosalla koko päivä. Tein pieniä, mutta jo jonkin aikaa vuoroaan odottaneita tehtäviä. Ei mitään kovin paljoa arkielämää helpottavia juttuja, vaan ihan aivot narikkaan-tyylistä näperrystä ja kodinlaittoa. Monesti on työlistalla isoja linjoja, kuten pyykinpesua tai lattian pesua. Nyt ne oli hoidettu ja sain keskittyä kauniisiin yksityiskohtiin ja kaappien sisällön tuunaukseen. Kotitossut jalkaan ja sai ideoida, ajatella samalla. Tämänkaltaista rentoa ja rauhallista kotoilua olen kaivannut jo tovin, melko lennokkaan kesän jälkeen.

Ikeasta löysin ihania lautasliinoja. Ei ole kovin yllättävää, että mustavalkoinen upposi minuun. Näitä oli tarjolla vielä yhtä hyvin graafista kuosia, mutta se jäi toistaiseksi kaupan hyllylle. Servetit ovat helppo ja edullinen tapa antaa kattaukselle erilaista ilmettä, siksi pidänkin siitä, että niitä on kattava varasto kotosalla. Uudet hankinnat innoittivat siivoamaan kaapin ja lautasliinat joutuivat samalla järjestykseen. Huomasin myös, että aina nurkkiin kertyy myös sellaisia, jotka eivät ole yhtään omaa tyyliä. Yksi ystäväni hyödyntää näitä askarteluun, joten ehkä muistan häntä niillä.
Yksi projekti oli istuttaa viherkasvi uuteen ruukkuun. Tai minulle uuteen, sillä lainasin siskoni kukkatelinettä. Olen itse asiassa sen hänelle aikoja sitten ostanut lahjaksi, mutta nyt se oli hänellä varastossa. Muistin sen, kun näin yhdessä sisustusliikkeessä vastaavan, johon ihastuin. Olemme nyt kesällä kierrättäneet vaatekaappejamme ja olen löytänyt lainaan monta kivaa vaatekappaletta. Nyt tämä vaihtokauppa laajeni sisustustavaroidenkin puolelle. Telineen runko suihkemaalattiin mustaksi, sillä se oli metallin harmaa. Pidän siitä todella paljon ja sen yläpuolelle olen kaavaillut yhtä suloista yksityiskohtaa, josta lisää tuonnempana.


Kävelylenkillä nappasin vielä marjaoksan maljakkoon, se tuo kaunista syksyn tuntua sisälle. Pieniä, suloisia ja rentouttavia puuhia siis täällä. Nyt olen ehkä tarpeeksi aivot narikassa päihittääkseni taas tämän työviikon. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kommentit

  1. Aah just parasta! Pientä laittoa ja sisustelua! Liian harvoin täällä myös!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti