HUH HELLETTÄ!

Lämpöä on riittänyt, koko loman edestä. Ja onpas taas kulunut aikaa viime postauksestani. Paljon olen ajatustyötä tehnyt blogin suhteen ja yrittänyt olla ottamatta paineita siitä, jos en ehdi yhtä aktiivisesti tänne kirjoitella. Vaikeaa se on, sillä nautin tästä ja aiheita vilisee päässäni jatkuvasti. Jotenkin illat sujahtavat ohi niin nopeasti, että nukkumatti houkuttaa eniten siinä vaiheessa, kun olisi mahdollista koneelle istahtaa.

Tässä välissä on siis tapahtunut vain töitä, töitä ja töitä, sekä perhe-eloa kotosalla. Ja toki kesäloma, jonka starttasimme heti reissuun lähtemällä. Reissusta ajattelin kirjoittaa vielä toisenkin postauksen, sillä siitä on niin paljon kerrottavaa. Lähdimme siis kahdeksi viikoksi autolla Saksan kautta Kroatiaan, jossa viihdyimme viikon. Toiseksi viikoksi ajelimme Italiaan, Toscanan alueelle. Matkasuunnitelmat heräsivät osittain sattumuksien kautta kevään aikana. Meillä on tuttavia, jotka pyörittävät matkatoimistoa ja vuokraavat majoitusta Kroatiassa. Samoin Italian asumuksemme oli tutun kautta vuokraamamme. Kroatiaan olemme halunneet jo jonkin aikaa ja nyt se sitten toteutui.
Kroatia oli kaunis upeine maisemineen. Siellä oli kodikas ja helteinen tunnelma. Kauniita pikkukyliä ja -kaupunkeja, vilkkaampia rantakohteita ja kiva vesipuisto. Italia oli myös kaunis, mutta siihen verrattuna Kroatia oli puhtaampi, raikkaampi ja jotenkin kodikkaampi. Molemmissa kohteissa teimme joka päivä autolla päiväreissuja eri kaupunkeihin ja näimme kyllä todella paljon. Olin aluksi todella epävarma siitä, että miten tulemme pärjäämään omalla autolla ajaen tuolla suurilla teillä. Ja myös jännitti matkustaa alle 2-vuotiaan kera. Ajoimme esimerkiksi Saksasta Kroatiaan 1400km, pääosin yöaikaan, jotta prinsessamme nukkui kauneusuniaan. Ja kaiken kaikkiaan olin todella yllättynyt siitä, miten hienosti hän jaksoi ja oli varmasti reippain autoilija meistä kaikista.
Yhteenvetona maisemat olivat koko reissun ajan henkeäsalpaavia, ruoka todella hyvää ja keli oli helteinen. Hyvä reissu ja lähtisin milloin vain uudelleen omalla autolla. Päivisin näki paljon, eikä tarvinnut tarkistella aikatauluja julkisiin. Hyvä kokemus ja rentouttava matka! Lomalla ehdin vielä jazzailemaan Pori Jazzeissa ja viettämään aikaa ystävien kanssa. Matkalaukku oli kyllä tehokkaassa käytössä ja kotona kävin vain kääntymässä. Näin liikkuvaista lomaa minulla ei ole ollut pitkään aikaan! 

Arki alkoi tällä viikolla ja tulevana sunnuntaina onkin meidän Åblogien ja ystäviemme kirppistapahtuma Liedon Ilmarisissa, Kotilaiturin pihalla. Sinne kannattaa siis suunnata, jos miettii sunnuntaille tekemistä! On jo ollut ihan ikävä blogisiskoja, ihana treffata koko sakkia! Kivaa loppuviikkoa kaikille!

Kommentit