JYVÄSKYLÄN REISSUA

Kuten monet muutkin, minäkin kävin asuntomessuilla. Olin valmistautunut messuvierailuun ostamalla Deko-lehden messuluettelon ja mielestäni opiskellut kohteet melko hyvin. Muutaman kohteen näkemistä odotin jo ennakkoon paljon ja muutama taas tuotti paikan päällä pettymyksen, ja sitten muutama joihin en lehden perusteella ihastunut erityisesti olivatkin livenä aivan huikeita.

Yleisesti messujen järjestelyjä haluan kehua, sillä paikan päälle löysi hyvin ja parkkialueelta lähtien suunnistaminen onnistui hienosti. Messualueelle saavuttaessa ensimmäisenä kuljetaan suuren teltan läpi, jossa yritykset esittelevät tuotteitaan ja pienet myymälät houkuttelevat messukansaa. Teltassa minua veti eniten puoleensa Materia ry:n myymälä, jossa eri käsityön tekijät myivät tuotteitaan. Heiltä tein muutaman löydönkin... :)

Ja sitten kohteisiin. TOP 3:seen listautuivat  eri syistä kohde 2 Cube 170, kohde 7 Passiivikivitalo Leija ja kohde 22 Villa Lumous. Cube 170 viehätti kodin toimivuudella ja tilasuunnittelulla. Siellä aisti kodin suunnittelun perheen omalla sydämellä ja toiminnoissa oli ajateltu perheen jokaista jäsentä. Tai ainakin sellainen vaikutelma itselleni välittyi. Myös perheen kesäkeittiö hurmasi ja äidin työpaikka kotipiirissä eli oma kampaamo. 


Passiivikivitalo Leijan sisustuksessa käytetyt tammi, musta ja valkoinen tekivät minuun vaikutuksen. Myöskin eri tilojen järjestelyt ja niiden luomat tunnelmat. Eteisaula oli huikea ja vaikutti valtavalta lasikaiteisten portaiden ja korkeiden eteiskaappien ansioista. Päämakuuhuoneen luoma oma valtakunta oli ainutlaatuinen. Huoneen sisäänkäynti kulki vaatehuoneen läpi, josta oikealle avautui makuutila ja vasemmalla rauhoittava kylpyosasto. Isot ikkunat toisella seinällä vaikuttivat tunnelman jännittävyyteen. Myös pesutilojen jatkumo oli hienosti suunniteltu. Takkahuoneesta oli hieman eritelty pukeutumistila ja siitä seuraavana avautui pesutila ja perällä oli kaunis sauna. Tiloja yhdisti katossa kulkeva upotettu puusäleikkö. Villa Lumous oli pohjaratkaisultaan upea. Talon U-malli, jossa keskellä sijaitsee uima-allas luo täysin yksityisen ja rauhallisen vapaa-ajanviettopaikan. Sisätiloissa keittiöstä näkymä jatkuu ruokatilaan ja sen kautta sisäpihalle ja uima-altaalle. Talon olemus pyöri rakkaiden kanssa vietettävän vapaa-ajan ympärillä ja siitä varmasti tulevat asukkaat nauttimaan omalla yksityisellä pihallaan, joka sulki tehokkaasti kaiken muun hälyn ulkopuolelle.Tietenkin oli hienoa nähdä Talo Luck ja Skammin talo.

 

Pikkujutuista ja yksityiskohdista minulle jäivät eniten mieleen liukuovet, mielenkiintoiset keittiöratkaisut, kauniit saunatilat ja betoniset keittiö- ja kodinhoitohuoneen tasot.

Messut olivat hieno kokemus, vaikkakin kuuden tunnin kävelyurakka oli rankka näissä helteissä. No ainakin sai peppu hyvää treeniä talojen portaissa ja kulutettiin ehkä muutaman grillimakkaran verran kaloreitakin pois :) 

Me olemme tämän päivän asentaneet lisää pihavaloja, jotta näemme syksyllä tunnelmoida. Hyvää yötä ja mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Ihania kuvia olet ottanut ja mukava muidenkin blogeissa lukea asuntomessuista. Vaikkakin samoja kuvia monilla, niin aina tulee jotain uutta ja mielipiteitä lukee mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! On kyllä ollut mukava lueskella muiden kokemuksia messuista, jo ennen siellä käymistä ja nyt jälkikäteenkin. Aina löytää jotain uutta! :)

   Poista
 2. Kauniita kohteita olet kuviisi valinnut, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Johanna että tykkäsit! :) Hauska katsella nyt noita lehtikuviakin, kun on käynyt paikan päällä ja vertailla mitkä jutut itselle jäi parhaiten mieleen.

   Poista

Lähetä kommentti