SUNNUNTAIPOHDINTOJA

Sunnuntain ohjelmaan kuuluu aina sisustusohjelmien katsominen, vaikka monet niistä on jo nähty uusintoina ja uusintojen uusintoinakin. Aina silloin tällöin niistä saa uutta inspiraatiota. 

Tänään katselin jo aiemmin näkemääni Koti Suomessa -sarjaa ja siinä esitellyn upean omakotitalon pihassa oli todella tyylikäs terassi ja sohvaryhmä. Näiden sohvien taakse oli rakennettu suurehkot istutusaltaat, jotka tässä tapauksessa toimittivat samalla seinän virkaa ja antoivat hyvin suojaa katseilta. Istutusaltaisiin oli upotettu rivistöt tuijia, jotka kasvaessaan lisäävät seinämäisyyttä ja samalla tuovat ihanaa vehreyttä istuinryhmän läheisyyteen. 

Omassa pihassamme on pergola, joka on ollut yllättävän vähäisellä käytöllä. Taloon muuttaessamme luulin siitä muodostuvan lähes kesämökkiä korvaava paikka, jossa istuskelisimme kesäiltoina myöhäiseen yöhön ja nauttisimme nuotiotulesta. Vähäinen käyttö johtuu siitä, että naapurit sijaitsevat pergolan molemmin puolin ja tuntuu että näkösuojaa on todella vähän. Pergolan katto ei myöskään ole vesitiivis, vaikka siltä ensinäkemältä näyttääkin. Katto siis vuotaa ja pergolan asettelun vuoksi tuuli ja sade puhaltavat suoraan pergolan sisätiloihin.


Ohjelmasta sain idean, että yhdeltä pergolan seinältä siirrämme rimoituksen toisella seinustalle ja peräseinälle rakennamme tälläisen korkeamman seinämän. Seinämässä olisi päällä istutusaltaat, joihin voisi kesäisin upottaa kesäkukkia ja talvisin havuja. Ongelma siis ratkaistu! Ehkä tämä nyt vaatii hieman suunnittelu- ja suostutteluaikaa perheen miesväelle. Näissä tunnelmissa siis täällä vietetty sunnuntaita ja ajateltu selvästikin jo kesää!


Kommentit

  1. Löysin juuri blogiisi ja täältähän löytyi kivoja postauksia, laitanpa blogisi lukulistalleni. Tervetuloa kurkistelemaan myös meille www.kotiaurorassa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva, että löysit tänne ja kiitos :) Kävin myös blogissasi ja se päätyy myös minun lukulistalleni, todella kauniita kuvia olet ottanut ja ihania aiheita.

      Poista

Lähetä kommentti