TAKKA SAI SIVELTIMESTÄ

Viimeksi vilautin hieman takkaamme ja vinkkasin, että pientä muutosta on tapahtunut. Takassamme olleet harmaat kaakelit välillä häiritsivät enemmän ja välillä taas totuin niihin. Päädyin kuitenkin siihen, että haluan olohuonetilasta mahdollisimman seesteisen. Harmaat kaakelit takassa toivat silmääni liikaa koristeellisuutta ja siksi päädyin niiden maalaamiseen. 

K-Raudan vierailulla meille Åblogeille kerrottiin uudenlaisesta kaakelimaalista. Tämä esitelty V33-maali valikoitui siis myös meidän käyttöömme tässä takkaprojektissa. Ja täytyy sanoa, että maali oli todella helppokäyttöistä ja se levittyi hyvin. Pohjatyönä laatat piti puhdistaa kidesoodapesulla. Kidesoodapesu on nestemäistä pesuainetta, joka sekoitetaan veteen. Laatat ja laattasaumat pestään huolellisesti ja lopuksi vielä huuhdellaan vedellä. Tämän jälkeen maalaus voidaan aloittaa. Maalipurkin mukana tulee pieni lisäaine, joka sekoitetaan huolellisesti maaliin. Tämän jälkeen maali tulee käyttää 10 päivän kuluessa, sillä sen jälkeen pysyvyys heikkenee. Nämä meidän kaakelimme vaativat kolminkertaisen maalauksen, jotta väri peitti alleen harmaan sävyn. Maalasin ensin sudilla ja sen jälkeen pienellä telalla ja hyvin ohuilla maalikerroksilla, koska en halunnut telasta jäävän kovin röpelöistä pintaa. 

Mielestäni vaaleus avarsi koko tilaa ja teki takasta ehkä hieman ajattomamman ja tyylikkäämmän. Olisi kiva kuulla teidänkin mielipiteitänne. Ennen kuvan voitte klikata tästä aiemmasta postauksesta. Lattiaosan jätin vielä ainakin harmaaksi. Ajattelin, että tuossa sävyssä puuroskat eivät niin erotu :)
Tämänkaltainen pikkuprojekti innostaa kyllä tekemään lisää. Arvatkaa vaan, olen tehnyt hyvin kattavat suunnitelmat jo pienempään vessaamme. Katsotaan mihin taitoni riittävät ;)

Kommentit

 1. Tosi onnistunut muutos :). Takka päivittyi tähän päivään ja lopputulos on just tosi seesteinen. Oletko muuten spreijannut kuvissa olevan pullon valkoiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Kyllä, yritin pulloon "liukuvärimäistä" efektiä. En nyt tiedä onko siinä sitä ;) En olisi pulloa muutoin värjännyt, mutta en millään saanut sitä puhtaaksi. Se oli ollut ulkokäytössä ja vaikka millä liottelin ja hankasin, niin lika oli ja pysyi.

   Poista
 2. Tosi onnistunut muutos :). Takka päivittyi tähän päivään ja lopputulos on just tosi seesteinen. Oletko muuten spreijannut kuvissa olevan pullon valkoiseksi?

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää :) Halvalla näkyvä muutos, onneksi on keksitty näitä kaikenmaailman maaleja. Ei tarvitse ruveta vaihtamaan laattoja!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti