ROOMAN TERVEISET

Terveisiä siis Italian kamaralta! Hurmaava Rooma vei kielen ja sydämen mennessään. Itse olen kerran aiemmin käynyt Roomassa, mutta nyt vietimme miehen 40-vuotissyntymäpäivää ja hänelle kaupunki oli täysin uusi lomakohde. Matka oli hänelle yllätys ja kohteen paljastin vasta lähestyessämme lentokenttää. Iso joukko perhettä ja ystäviä oli osallistunut lahjaan ja se mahdollisti tämän yllätyksen.

Tässä on jo pidemmän aikaa ollut niin jännittynyt olo asian suhteen ja omat selittelytaidot olivat jo ajaa puheeni pussiin, kun yritin huijata ja harhauttaa kaikella mahdollisella. Nyt on ihanan rentoutunut olo sen suhteen, että matka oli täydellinen ja synttärisankari onnellinen lahjastaan.


Rooman hyviä ja huonoja puolia miettiessäni nyt näiden kahden vierailun jälkeen päädyin seuraavaan plussa- ja miinuslistaan;
+ Upeat vanhat ja rosoiset rakennukset 
+ Hurmaavan rento tunnelma ja intohimo, joka ihmisten olemisesta siellä kuvastuu
+ Helppo ja yksinkertainen metroverkosto oppia
+ Äärimmäisen herkullinen ruoka (Luimme jonkin verran ruoka-arvosteluja ja ravintolasuosituksia, mutta päädyimme siihen, että pidemmällä viikonloppulomallamme emme ehdi lähteä metsästämään keskusta-alueen ulkopuolelle ruokapaikkaa. Kuitenkin kaikki valitsemamme ravintolat tarjosivat hyvää ruokaa ja suhteellisen samalla hintatasolla riippumatta siitä, sijaitsivatko ne nähtävyyksien lähellä vai eivät. Juomatarjonnan suhteen hinnat tosin vaihtelivat välillä useamman euron. Esimerkiksi Pantheonin edessä sijaitsevassa ravintolassa tee maksoi 6€. Jäi sitten se aamutee juomatta ;D)


- Valtavat turistimassat (en tiedä miten nähtävyyksiin riittää jatkuvasti sellainen määrä vierailijoita. Pietarinkirkkoon Vatikaanissa jonotus kesti 2 tuntia)
- Katujen epäsiisteys (roskia oli ja se näkyi)
- Huivi-, sateenvarjo- ja lelukauppiaiden valtava määrä kaduilla (terassilla istuessa joutui jatkuvasti nyökyttelemään, että ei kiitos, kun joku tarjosi hartiahuivia ja toinen sateenvarjoa)


Kaikki nämä ynnätessä, niin Rooma on ihana matkakohde ja ilma oli mitä parhain vielä näin lokakuussa. T-paidalla mentiin ja rusketusrajatkin tuli hommattua. Menisin vielä kolmannenkin kerran romanttiseen Roomaan. Näihin kuviin ja tunnelmiin, mukavaa torstaita ystävät!
Kommentit

Lähetä kommentti