YRTTIHURMIOSSA

Viime viikolla sain kunnian olla yhtenä kutsuttuna, kun Åblogit toivotettiin tervetulleeksi Liedon Kukka ja Puutarha nimiseen yritykseen. Tapaamisen teemaksi oli asetettu yrtit ja kaiken kruununa Jesse's Dine oli loihtimassa meille bloggaajille herkkuja yrteillä siivitettynä. Huippuilta! Mitä muuta nyt voikaan odottaa, kun puhutaan ihanista blogisiskoista ja sydämellisestä ja innokkaasta yrittäjästä. Illan aikana saimme nauttia kesäkukkien hurmiosta ja oppia paljon uutta yrteistä. Niin kattavaa ja monipuolista yrttivalikoimaa saa hakea! Itse sain tehtyä myös ensimmäiset hankinnat yrttihyllyyni. Uskon, että palaan vielä valitsemaan itselleni muutaman yrttipuskan, sillä vielä jäi pari makua kutkuttamaan makunystyröitä. Hyllynvilautus luvassa myöhemmin! ;D Nauttikaahan tästä kuvakavalkadista!


Jesse's Dine oli loihtinut meille seuraavanlaisia herkkuja: tomaatti-vuohenjuusto crustadi basilikaöljyllä, savuporo cornettoa ja kuivattua timjamia, raakakypsennettyä lohta ja rosmariinicreme. Jälkkäriksi tarjottiin paahdettu valkosuklaapannacotta ja minttumarinoidut mansikat.
 

Yrtit olivat selkeästi omassa huoneessaan, joten niitä ei tarvinnut sen enempää etsiä ja kunkin yrtin käytöstä oli annettu hyviä vinkkejä pienin tekstikortein (nämä ovat hyviä juttuja tällaiselle "tuuripuutarhurille"). Sain myös vastauksen pitkään jo mieltäni askarruttaneeseen kysymykseen. Jos yrttitarhasi valtaa tuholainen, niin et ensimmäisenä lähde taistoon vahvojen myrkkyjen kera. Vaaraton keino on tällöin liottaa nokkosia vedessä ja suihkuttaa tätä liotettua nokkosvettä yrteille. Ötökät kuulemma kaikkoavat ja silti voit turvallisesti heittää yrtit suoraan ruoanlaittoon.

Tämä kuvissa oleva oliiviyrtti on tämän hetken trendiyrtti, senkin opimme tämän illan aikana. Mitäs luulette, mahdoinkohan sortua hankkimaan tämän yrtin ;DOli kyllä ihana ilta ja opettavainen sellainen! Uskon, että tänä kesänä olen hieman parempi kasvattaja yrteilleni! Hyvää yötä ja oikein mukavaa huomista keskiviikkoa!

Kommentit

 1. Yrtti-ilta oli kyllä tarpeen ja saimme aimoannoksen hyvin vinkkejä niin kasvatukseen kuin käyttöönkin. Olen todennut, että kun yrtit ovat saatavilla, niitä tulee käytettyä. Omani kasvavat keittiön ikkunalla ja terassilla sekä grillin lähellä ruukuissa. Näin ne päätyvät käyttöönkin, hoidosta puhumattakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, yrttien pitää olla lähellä, jotta niitä muistaa käyttää. Mekin siirsimme yrttihyllymme keittiön välittömään läheisyyteen terassille. Keittiön ikkunasta ne pilkistävät ja muistuttavat olemassaolostaan :)

   Poista
 2. Tarpeen tuli täälläkin tuo yrtti-ilta. Yrttien tuoksut ovat huumaavia ja ne näyttävät kivoilta ihan kasveinakin, vielä kun oppisi käyttämään niitä nykyistä enemmän. Vuosien treenin jälkeen olen kuitenkin huomannut tänä kesänä olevani aavistuksen rohkeampi yrttien käyttäjä. Tänä aamunakin aamusmoothien joukkoon löysi tiensä muutama mintun lehti. Yrttien lisäksi tuo Liedon kesäkukkavalikoima oli aivan huikean upea! Jään odottelemaan mielenkiinnolla vilautustasi ;) Kivaa viikkoa Jenni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Minäkin koko ajan laajennan omaa rohkeuttani ja mieleen tulee uusia yrttien käyttökohteita. Niitähän voi heitellä mihin tahansa. Hyvä idea muuten tuo smoothien joukkoon laittaminen, pitääpi testata! Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Kuvattavat kohteet olivat itsessään jo niin kauniita, että ne antavat hieman anteeksi tällaiselle harjoittelevalle kuvaajalle ;)

   Poista
 4. Vol nam mitä tarjoiluja!!!! ♥ Ja varmasti mahtava päästä kuulemaan yrteistä tarkemmin, itseäkin kiinnostaisi erityisesti niiden käyttö mahdollisuudet :) Meillä mies on yrtit ja kasvulaatikotkin tänä vuonna laittanut, niin vähintä kai olisi oppia käyttämään niitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sinullahan on siellä sitten kaikki ihanasti valmiina! Hyvä palvelu! ;) Itsekin pitää jatkuvasti ideoida uusia käyttötapoja, koska nuo yrtit kasvavat ja kukoistavat niin nopeasti, että pitääkin heitellä niitä joka paikkaan :D

   Poista

Lähetä kommentti